Groene curry / Green curry

Isis haar vader kookt meestal. Heel lekker (en makkelijk voor mij ;-). Sudderlapjes, een perfecte steak en gehaktballen: hij schudt ze zo uit zijn mouw.

Maar zo eens in de week -als de koelkast praktisch leeg is- mag ik koken. Tot groot genoegen van flexitariër Isis! De groene curry van Fair Trade Original doet het altijd goed. Ik koop ze bij de Albert Heijn, maar heb ze ook bij andere supermarkten gezien. Lang houdbaar, geen malle e-nummers bij de ingredienten,  en mild genoeg voor kinderen. (let wel op: andere merken groene curry zijn niet zo mild hebben we ontdekt!).

Alle restjes groente uit de koelkast gaan erin, rijst, noedels of aardappelen erbij (net wat je nog hebt of waar je zin in hebt) en een blikje kokosmelk (ook zoiets wat je standaard in je voorraad kast kunt hebben). Om er een complete maaltijd van te maken doe ik er vaak een handje cashewnoten en een ei in (stukjes kip kan natuurlijk ook, maar ik moet die kleine flexitariër natuurlijk tevreden houden).

Most of the times, Isis her dad cooks diner. He is realy good at it and makes his own meatballs, a perfect steak and even braising beef.

But every now and then -when the fridge is almost empty- I'm the chef. Isis loves it, because she's not a big meat-eater. I always try to have some green curry sause from Fair Trade Original in stock. You can buy them at most supermarkets in the Netherlands. You can store them for a long while, they don't have any weird e-numbers in the ingredients and it's mild enough for children. (but be aware: we found out that this green curry is an exception, most are hot!).

Together with the left over vegetables in the fridge some rice, noodles or potatoes and some coconut milk it delicious! To make it a complete meal I usually add some cashewnuts and an egg (because of my non-carnivore child) but I can imagine some chicken will also taste good.

Geen opmerkingen: