Lavendelcupcake

Op de creche van Isis vieren wij het Bloemenfeest. We maken een bloemenkrans, zingen en dansen en niet onbelangrijk: eten gezellig samen lekkere hapjes.

Ik vond het wel toepasselijk om lavendelcupcakes te maken. Het recept vond ik bij FoodMayhem. Ik heb het grofweg als volgt vertaalt:


Oven op 176 graden Celcius

Voor het beslag
- 175 ml melk
- 2 eetlepels fijn gesneden lavendelblaadjes
- 16 eetlepels suiker
- 6 eetlepels boter
- 2 eieren
- 32 eetlepels bloem
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout

Voor het glazuur
- 16 eetlepels poedersuiker
- 2 eetlepels citroensap
- lavendelbloempjes

De oplettende lezer zal hebben opgemerkt dat ik als een idioot cups in eetlepels heb omgezet. Misschien niet zoals het hoort, maar het recept werkte bij mij goed, dus ik denk dat de hoeveelheden zo ongeveer wel kloppen. Voor de details moet je bij FoodMayhem even spieken.

En omdat we barsten van de zwarte bessen gebruikte ik een recept van Mam-wat-eten-we-vandaag en verving hierbij de bosbessen voor zwarte bessen. Iets zuurder, maar zeker lekker.

Morgen meer Bloemenfeest.

3 opmerkingen:

Jessica@FoodMayhem zei

Fantastic! Thank you for crediting us for the recipe.

Emily zei

I love making Lavender cupcakes as well! There is also a great recipe in the Hummingbird Bakery cookbook! Aren't floral flavors the best! I recently started making rose raspberry ones too, lekker!

Jessica@FoodMayhem zei

We've just added a new feature to show pictures from fans who have made our recipes. Your lavender cupcake photo was put up just now....