Yogaswing

Isis en ik doen graag samen yoga.

We gaan niet wekelijks naar een klasje (daar doen ze hier niet aan, kinderyoga in de klei...), maar via Yogatv volgen we een gratis les van bijvoorbeeld Helen Purperhart. Isis vindt het een feest dat alle aandacht in dat moment voor ons is en we samen zoeken naar de maan en op reis gaan naar de dierentuin. Ofzoiets. En ik geniet van haar.

Nu zag ik op de website van Cookie Magazine deze fijne foto van een meisje, ondersteboven, in een yogaswing. Behalve erg fotogeniek is zo'n yogaswing ook leuk om spelenderwijs je spierkracht, evenwichtsvermogen en vertrouwen te sterken. En behalve voor yogaoefeningen zijn ze ook erg geschikt om gewoon lekker in te spelen.

Jammer genoeg zijn ze wel een stuk duurder dan een paar ringen en een rekstok, € 115 euro kosten ze. Misschien als ze uitgeschommeld is en heel hard haar best doet met de zonnegroet :) In Nederland zijn yogaswings voor kinderen te koop via Manawi of bijvoorbeeld 2 Monkeys.

Via 2 Monkeys kun je de yogaswing voor kinderen tot eind augustus met 25% korting bestellen. Vermeld hiervoor bij je bestelling dat je de link via Kleine Zaken vond.

4 opmerkingen:

Ozowiezo zei

Helemaal leuk! DAt je yoga't met je dochter, bedoel ik - en die swing mag er ook wezen!

Ook leuk: dat je op B-Kids staat vermeld - joepie!

(ik ben opgegroeid in een 'stad' vlakbij Utrecht, en inderdaad, het mocht qua stadsheid geen naam hebben - maar het was wel een heerlijke plek om groot te worden.)

Hiskia zei

Wat leuk he, die vermelding op B-Kids.

Wat betreft opgroeien buiten een echte stad denk ik dat Isis het inderdaad ook geen groot drama vindt. Moeder zijn is toch echt wel een ander verhaal hier dan in de stad. Gek genoeg ervaar ik het hier als veel individueler.

Ozowiezo zei

Als kind is het denk ik juist heerlijk in een stadje-dat-geen-grote-stad-is. Ik weet nog dat ik toen ik eenmaal groot was met verwondering heb staan kijken naar stadse kinderen die in Amsterdam doodleuk over een zwerver in een kartonnen doos heenstapten om een affiche beter te kunnen bekijken. Dat vond ik echt schokkend! Dat je als kind al zo gewend bent aan dat soort 'dingen' dat je er niet meer van opkijkt... Maar goed, dat ligt misschien meer aan wat je (als ouder) je kinderen meegeeft, dan aan of ze in een grote stad wonen. Ik hoop in ieder geval dat Lena haar verwondering houdt, ook al woont ze straks in een grote stad met allerlei verschillende mensen. Of eigenlijk: juist omdat ze straks in een grote stad met allemaal verschillende mensen woont!

Hiskia zei

Je hebt wel een beetje gelijk hoor, wat betreft die verwondering. Maar vooral ben ik het met je eens dat je er als ouder deels voor verantwoordelijk bent hoe je kind tegen de wereld aankijkt.