ThuiskapperOmdat ik het eigenlijk niemand anders toevertrouw;
omdat het nog niet echt een heel echt kapsel hoeft te worden;
omdat het geld bespaart;
en omdat het nu nog wel heel weinig haar is, knip ik Isis haar haartjes zelf bij.

Mijn tactiek in het kort: afleiding in de vorm van tv of dvd is een must. En dan vervolgens het allemaal niet te serieus nemen en vooral doorknippen, want je tijd is beperkt. Probeer vooral geen rechte stukken te knippen, maar verdeel het haar in verticale plukken om vervolgens ook verticaal te knippen. En ik knip Isis in bad om na het knippen alle haartjes af te spoelen.

Op Youtube vindt je verschillende filmpjes met uitleg om zelf je kind zijn haar te knippen. Bijvoorbeeld van deze Amerikaanse kapper die een dvd heeft uitgebracht met de hilarische titel "No more bowls". Het enige nuttige filmpje in het Nederlands wat ik kon vinden was deze.

Een kleine investering in de vorm van een kappersschaar is wel noodzakelijk trouwens. Dat knipt echt veel fijner. Meer geld uitgeven? Ook erg handig en online te koop "Het Kinderknipboek".


2 opmerkingen:

NoeKs blogt... zei

Ik durf het zelf niet aan, gelukkig heb ik nu een goede kapper, voor echt niet teveel geld gevonden. Alhoewel, er gisteren weer 30 euro aan uitgegeven, toch weer zonde natuurlijk. Maar ja, ik zou echt niet weten hoe het moest. Wellicht dat ik dat boek toch eens ga bekijken, want dochter heeft lang haar, daar kan weinig aan verknipt worden!

Ozowiezo zei

Dapper dat je dat doet! Maar ik ga er echt niet aan beginnen... ik vind het veel te gezellig om lekker naar de kapper te gaan om te tutten met mijn mini-meisje!