Kokos slagroom / Coconut whipped cream


Geen idee meer waar ik het gelezen had, maar het leek me heel lekker: nep-slagroom van kokosmelk. Zonder suiker.

Zo maak je het:

- Je zet een blik kokosmelk minimaal een dag in de koelkast. De vette melk scheidt zich dan van het kokoswater.
- Je schept de witte dikke kokosmelk uit het blik. Het kokoswater niet weggooien: je kunt het zo drinken of met wat mango / banaan / sinaasappelsap mixen. Lekker & gezond :-)
- Met een mixer mixen todat het een gladde 'slagroom' geworden is. Eventueel wat kaneel, vanillearoma of Stevia toevoegen. Maar echt: het is al lekker zoet!

Vanavond aten we het met aardbeien. Ook lekker op ijs (bananenijs!!), warme chocolademelk en koffie.

I'm not sure where I first read about this, but I really liked the idea: fake-whipped cream made of coconut milk. Sugar-free.

This is how you make it:
- Put a can of coconut milk in the fridge for at least one day. The milk seperates from the cocoswater.
- Now scoop the white thick coconut milk out of the can. Don't throw away the coconut water you can drin k it and / or mix it in a smoothie. Good & healthy :-)
- Mix with an electric mixer untill you have a smooth "whipped cream"-like cream. If you like you can add some cinnamon, vanilla aroma or Stevia. It doesn't need much / any sweeteners as it is naturally sweet.

This evening we ate it together with strawberries. But it goes also really well with ice cream (banana ice cream!) hot cacao and coffee.

6 opmerkingen:

Mireille zei

goed idee…
ziet er heerlijk uit!

Ladyknit zei

Oh, op de koffie! Wat een heerlijk idee.

Anneke zei

Goed idee! In het kader van minder-koemelk ben ik de laatste tijd ook aan het experimenteren met soja melk en -vla. Smaakt goed! Dit past er goed bij, dus ga ik zeker eens proberen!

Anoniem zei

Hmm, ik krijg het niet voor elkaar.
Een tijdje geklopt, maar het wordt niet dik.
idee├źn?

Hiskia / www.gestipt.com zei

@Anoniem wel eerst gekoeld en alleen het vette gedeelte wat boven drijft gebruikt? Geen ander idee dan dat... sorry. Misschien gewoon nog eens proberen!

Anoniem zei

Je moet kokosmelk gebruiken die NIET gehomogeniseerd is! Die is er juist op samengesteld dat 'ie niet gaat schiften. Dus bijv. kokosmelk van de biologische winkel of de fairtrade van Albert Heijn