Semaine Blanche


Wij gingen deze Voorjaarsvakantie naar Italiƫ!
Voordat we in Zwitserland gingen wonen was ik er nog nooit geweest, maar ik vind het er zo prachtig!

We bezochten Florence, Siena, Pisa & Portovenere. We zagen de mooiste gebouwen, aten heerlijke ijsjes en bewonderden meesterwerken.

Geweldig, maar zeker geen Disneyland ;-)

Tot nu toe gaat Isis altijd mee op reis.
De ene keer dwalen we door de stad met als afwisseling een ijsje of een draaimolen. De volgende dag bezoeken we een museum. Voor een uurtje. Of zolang als leuk is.

Maar nu. We hebben een discussie thuis...

Vriendlief vindt het niet geschikt: een kleuter mee op stedentrip. En ik kan me de musea (en ook de verveling soms...) van vroeger nog levendig herinneren en koester die herinneringen. Ik hoop dat Isis het op haar manier beleeft en onthoudt. En er net zo op terug kijkt als ik vroeger!

Wat doen jullie met vakanties? Strand, familie, pretpark, musea of thuisblijven bij opa & oma?

We went to Italy last week!
Before we moved to Switzerland I had never been in Italy, but I think it is such a beautiful country! 


We visited Firenze, Siena, Pisa & Portovenere and had a great time! But: it's no Disneyland... And this is where Isis her father and I disagree. Because he thinks that a citytrip is not suitable for a small child. And I think it is such a great experience!


What do you think? Do you take your children with you on all holidays?

9 opmerkingen:

Daan zei

Heerlijke foto's!!

en bij ons gaan ze mee, ook op stedentrip, en zelfs juist bij stedentrips.
Tot op heden gaat dat erg goed, zelfs met 4.
Musea worden afgewisseld met een stadswandeling, een hapje en drankje.

's avonds doen Jan en ik dan ombeurten iets, als we dat willen.
Bijvoorbeeld naar de opera of het theater/film. Maar dat is omdat we geen vreemde oppas willen in het buitenland.

en tussen de stedentrips boeken we dan ook eens in de zoveel tijd een paar dagen Disney ;-)

Onze volgende stedentrip wordt Kopenhage :-)
Een goede voorbereiding is het halve werk. We vertellen n al over Kopenhage en wat we willen gaan zien dan komt het grote verheugen bij de kinderen ook vanzelf.

Ik ben er van overtuigd dat het allemaal in de kleine kopjes blijft hangen.

Maar wie weet, dat we over een paar ook wel denken 'nu gaan we eens samen naar Parijs' en dan gaat de bende lekker uit logeren.

Daan zei

en inderdaad Kopenhage volgt na ... Legoland ;-)

pieke zei

bij ons gaan ze ook alle drie mee.

veel afwisseling en een beetje vooronderzoek doen de truc, musea bieden steeds meer speciale dingen voor kinderen zodat er genoeg te beleven is.

en nadat we pompei bezochten heeft de oudste (6) een grote interesse in de oudheid en bezoeken we musea vol opgravingen, die ik zelf eerlijk gezegd vrij saai vind...

Unknown zei

@Daan ik ben het met je eens en hoop dat de ervaring haar op de een of andere manier bij blijft! en wat een goed vooruitzicht: legoland & dan kopenhagen!!

@sol wat grappig dat wat kinderen fascineert soms zo kan verschillen van wat jij zelf interessant vind. isis heeft een tijdje een vreemde obsessie voor religieuze kunst gehad :-D

vervlogen dagen zei

Wij nemen ze gewoon mee. Nu zijn ze 7,10 en 12, maar vroeger ook. We doen wel veel ijsjes, terrasjes en parken en een beetje easy on the musea. Beloning is geen pretpark, maar lekker uit eten (met cola, dat dan weer wel). Ze vinden het alle drie geweldig.

erika zei

Wij nemen de meiden altijd mee hoor, mijn vriend verteld onder het wandelen verhaalen over wat we zien, de standbeelden etc maar wel lekker grappig. Ze zijn nu bijna 9 en 11 maar ik zie dat al veel is blijven hangen, het geeft ze een goede algemene kennis ;-)
....en mijn meiden waren nog nooit in disney land, ze gaan liever mee Parijs in, draaimolens, shoppen, macarons eten....snel maar weer eens gaan.

Unknown zei

@Petra cola, dat is een goeie! daar laat isis zich ook vast graag mee belonen :-)
@Erika oh jullie trips naar Parijs heb ik weleens voorbij zien komen op je blog...super! wil ik ook! :-)

MUS zei

wij nemen ze ook altijd alle 4 mee. het is vanzelfsprekend dat de kinderen mee gaan. we kijken wel ter plekke hoe het uitpakt. en inderdaad verlaten we wel eens een museum eerder dan we eigenlijk zouden willen, ...maar dan hebben we een goede reden om nog een keer terug te gaan toch ;)
r werd 1 in florence l was net 3 en f 5, was inderdaad wel even anders dan met zijn tweetjes (ook in combinatie met de temperatuur, 40 graden), maar de kinderen keken hun ogen uit en het voelde geweldig rijk met gezin in de prachtige stad.
ooh en zeker ook geen disneyland voor ons haha.
succes ;)

Unknown zei

@mus met 3 zelfs! Dat is zeker rijk :-) Heel stiekem zat ik toch ook te denken aan Dianeyland dit jaar ;-) En daarna IJsland, dat dan weer wel ;-)