Zomer eten / Summer food

Makkelijk van te voren klaar te maken & lekker te eten op een kleedje buiten in de zon (bij gebrek aan zon kun je het ook best binnen eten...). Door de combinatie van granen (couscous) en erwten ook ideaal voor mijn kleine flexitariër. Echte carnivoren eten het met een (chipolata-)worstje.

Couscous salade met kikkererwten:
- couscous (klaargemaakt volgens de verpakking en af laten koelen)
- kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
- komkommer (in stukjes)
- tomaat (in stukjes)
- feta (in stukjes)

eventueel:
- kidneybonen
- olijven
- munt
- bieslook
- peterselie

net voor het opdienen:
- citroensap
- olijfolie

Easy to prepare long before dinner starts & perfect to enjoy on a plaid -outside- in the sun. Because of the combination of grains (couscous) and peas a perfect combination for vegetarians and flexitarians. Real carnivores might want to add a little chipolata sausage.

Couscous salade with chickpeas:
- couscous (follow the instructions on the package)
- chickpeas (canned, rinsed with water)
- cucumber (chopped)
- tomato (chopped)
- feta cheese

optional:
- kidney beans
- olives
- mint
- chives
- parsley

just before serving:
- lemon juice
- olive oil

3 opmerkingen:

Patricia zei

Mmmm lekker!!!
Ik heb nog nooit couscous gemaakt,
maar ga het proberen.
Met het mooie weer zijn salades heerlijk!

merula zei

mjam lekker cous cous salade. Ik doe het meestal met idd ook kikkererwten, gele paprika, heel veel verse munt en hazelnoten. Ook lekker!

isabel zei

oooo heerlijk, ik krijg er al zin in !!!

en die app is leuk he? :)

http://mamajulesbrussels.blogspot.be/