Geboortekaartjes

Op de weblog Shak-Shuka zag ik geboortekaartjes die je kon planten. Het papier van het kaartje bevat zaadjes die mooie wilde bloemen opleveren. Zo cool! En wat een goed begin zo'n geboortekaartje; groen, mooi en orgineel.

Voordat Isis werd geboren heb ik ook mijn gloeiende best gedaan om haar geboortekaartje een beetje anders dan anders te maken. De aanstaande vader wilde graag iets klassieks dus uiteindelijk hebben we een drieluik gedrukt en die met een lakstempel van De Posthumuswinkel dichtgeplakt. En o wat was dat cool geworden (en het was veel werk en het stonk, maar dat vergeet je op den duur vast).

Bij diezelfde Posthumuswinkel maken ze trouwens ook geweldige geboortekaartje met handgeknoopte strikjes. Erg simpel, erg mooi.

Nog cooler als de kaartjes gedrukt worden op een oude boekdrukpers. Met die traditionele techniek wordt in relief gedrukt. Vroeger werden de meeste geboortekaartjes zo gedrukt, nu worden ze meestal geprint. Behalve bij de Posthumuswinkel, kun je ook bij bijvoorbeeld Drukkerij De Kempenaer en Drukkerij Zalsman op een boekdrukpers laten drukken.

Mocht je trouwens zo'n plantbaar geboortekaartje willen, volgens mij zijn ze in Nederland nog niet te vinden. Maar je kunt het natuurlijk wel zelf maken. Hier vind je een duidelijke stap-voor-stap uitleg met foto's.

1 opmerking:

Erna zei

oh wat een leuk idee! die taart moet je zeker maken..kleine moeite groot succes!