Lekker makkelijk


Haar tip over makkelijke en snelle cakejes zette me aan het zoeken naar meer makkelijks om te bakken. Het recept voor no-knead bread wat ik vond is vreselijk makkelijk, maar wel een stuk langzamer dan de cakejes. Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit, want het resultaat is vooral vreselijk lekker!

De hype van het recept stamt uit 2006 toen bakker Jim Haley zijn succesrecept voor lekker en makkelijk brood aan de New York Times onthulde. Inmiddels zijn er op internet ontzettend veel aanpassingen en versies van te vinden. Ik gebruikte die van Janneke Vreugdenhil.

Het enige nadeel van dat no-knead is meteen ook het voordeel en dat is dus dat er niks gekneed hoeft te worden. Dat kan zelfs niet, want het deeg is veel te plakkerig. Maar laat Isis dat nu het aller-allerleukste vinden van broodbakken. Dus maakte we zoutdeeg om mee te spelen. En bakte daar nepkoekjes van voor feestjes en partijen van de poppen en knuffels. De vormpjes van aangegeten koekemannetjes (waar wij ons dan weer een breuk om lachen...) kun je online hier kopen.

Het recept voor zoutdeeg:
- 3 koppen bloem
- 1 kop zout
- 1 kop water
- 1 theelepel zonnebloemolie
In de oven op 100 graden Celsius kun je vervolgens je koekjes (of wat je dan ook gemaakt hebt) drogen / bruinen.

2 opmerkingen:

Ozowiezo zei

Helemaal leuk! Ik was het al eens tegengekomen ergens, maar kon me niet voorstellen dat het echt wat was...
Kun je er denk je ook bolletjes van maken? Dan ontwerp ik mooie bakjes voor erbij... ;-)

(je ziet, ben een no-no op het gebied van bakken, maar heel handig met ontwerpen)

Hiskia zei

http://www.isthatlegal.org/archives/2008/03/noknead_french.html
Ja! Het kan dus! begin maar vast met mooie bakjes maken :P