Kawaii

(Fijn geschreven persbericht waaraan niets toe te voegen valt, behalve dan dat ik wilde dat ik 5 was ;))

Na enorm succes in Antwerpen opent KAWAii workshops zijn deuren in Utrecht. De workshops onder leiding van Manuela Eringaard proberen kinderen van 5 tot 10 jaar kennis te maken met Japanse handwerktechnieken en de cultuur.

Zo bestaan de lessen uit het beschilderen van zijde voor een eigen Kimono die je met behulp van Manuela in elkaar gaat zetten, het weven van slippertjes uit stroken stof (Nuno Zori), het maken van knuffels van sokken (afgeleid van het boek Sock and Glove van Miyako Kanamori) en Origami. De workshops zijn ook afzonderlijk te volgen (bijv. kinderfeestje) je mag dan zelf kiezen welke workshop je graag zou willen volgen, kosten €35,- per kind feestelijke hapjes en drankjes inbegrepen.

Manuela Eringaard is zelf afgestudeerd modevormgeving in Utrecht en heeft een ruime kennis en ervaring in Japanse technieken. In 2007 heeft zij met haar vriend STUDIO AYQIDO (www.studioayqido.com) opgezet, een multidisciplinaire studio waar mode, kunst, fotografie en film samenkomen, allemaal van eigen hand. KAWAii is een onderdeel van de studio die zich bevindt in Utrecht.

Elke workshop duurt 3 uur, kosten €125,- per workshop, bestaande uit 4 keer een woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 materiaal, ‘gezonde’ hapjes en drankjes inbegrepen. De eerste workshop begint woensdag 2 Juni 2010. Kijk op kawaii.ayqido.com voor meer info of mail naar Manuela info@ayqido.com

3 opmerkingen:

DOCKA zei

Wat leuk. Dankje voor deze blog, want ik wist nog niet dat dit bestond! En dat nog wel in de stad waarin ik woon :-)

Ketting van geluk zei

Wat een leuk idee zo op z'n Japans. Mooi de sokkenknuffel!

liset zei

Geweldige knuffel op het boekje!