Sint Maarten / St Martin


Langs de deuren voor een snoepje, daar doen ze hier niet aan. Met Sint Maarten slachten ze een varken en daar doen wij nog even niet aan mee ;-)

Dus knutselen we er thuis lustig op los, snoepjes binnen handbereik :-)

We maakten een lantaarn met de gratis download van Homemade Happiness, we versierden glazen potten met lijm en vliegerpapier en konden -toen we het eenmaal snapten- niet stoppen met het vouwen van deze mooie Waldorf lichtjes.

In Switzerland they don't celebrate St Martin's Day with lights and sweets. They slaughter a pig. Something we're not yet into ;-)

So we crafted our own lights accompanied by a lot of sweets :-)

We made a lantern with the free Homemade Happiness download, we made our own glass jar laterns with tissue paper and -when we finally got the hang of it- we couldn't stop making these beautiful Waldorf lights.

6 opmerkingen:

Unknown zei

Geweldige St. Maarten lantaarns & lichtjes hebben jullie gemaakt! Moet me toch eens verdiepen in de Waldorf sterrelichtjes, ze zijn zo mooi!
In verband met kleine zieke man gaan mijn mannen morgenavond ook niet op pas met de lantaarn... :( Volgend jaar beter!
xoxox

Mevr. Snoeshaan zei

Wat mooi!

Moois van mie zei

oooh ! die waldorfdingskes zijn mooi !

Sannah zei

Mooi!
Hier eten we kastanjes met 'San MartiƱo'.
De varkens worden binnenkort geslacht ...

vervlogen dagen zei

Wij gaan wel met de lantaarns langs de deur. Maar in mijn schoonfamilie was het vroeger wel gebruik om in November een varken te slachten en daar vanalles van te maken (worsten etc.).

Anki zei

Heerlijk sfeervol! :)