3D printen met kinderen / 3D printing with children

Bij het Klokhuis zagen we een uitzending over 3D printen. Dat wilden wij ook!!
Dus: op internet een ontwerp gezocht & gedownload en op zoek gegaan naar een 3D printwinkel in de buurt (hier vind je een overzicht van 3D printwinkels in Nederland).

Het olifantje wat we wilden maken, komt plat op zijn buiken -met voorpoten naar voren en achterpoten naar achteren- uit de printer. Maar in het ontwerp scharnieren de poten, iets wat de printer in 1 keer opbouwt. Dus je kunt de olifant ook op 4 poten neerzetten. Of op zijn kont :-)

In Zutphen vonden we het gloednieuwe Bits2Atoms, waar we het olifantje lieten printen. En we boften ontzettend: want behalve dat 'ons' olifantje werd geprint, mochten we meekijken en vragen stellen. Isis en haar neefje vonden het supercool! Maar ook mijn zus en ik waren ontzettend onder de indruk: wat een mogelijkheden!!

Het materiaal wat voor de 3D ontwerpen wordt gebruikt is PLA een duurzaam alternatief voor plastic. Het PLA wat Bits2Atoms gebruikt is geproduceerd in Nederland, wat betekent dat 'ons' olifantje' dus echt Made in Holland is!

We found a 3D print design on the internet and went to a local 3D printing workshop. It was amazing to see how the printing process worked. Also Isis and het cousin were impressed by the possibilities!

One of the things I like most is that 3D printing makes it possible to really fabricate local. Even the PLA filling is produced in the Netherlands!

4 opmerkingen:

Patricia zei

Dat is leuk! Dat wil ik ook een keer doen ;)

merula zei

leuk he! Wij hebben thuis ook zo'n ultimaker 3d printer staan. Hij staat gewoon in de huiskamer en is voor ons al best normaal eigenlijk :) Als er mensen voor het eerst bij ons thuis komen is de 3d printer toch altijd wel even een interessant gespreks onderwerp!

floortje zei

wat leuk dat je dat hebt uitgezocht en bent gaan doen. klokhuis hier ook een grote hit. helaas nog via uitzending gemist. groetjes (nu vanuit oslo ;-)) we zijn verhuisd)
floor

Anoniem zei

i've ust found your blog and it's really nice.
this is so great!! do you know if is there any 3D printer in the south of the netherlands?