Jurkjes om te delenHet past helemaal bij de gedachte van Sint Maarten: delen.

Wanneer je zo'n prachtig jurkje koopt bij Whitten Grey krijg je er een extra om weg te geven aan een meisje die het goed gebruiken kan.

Het Project little grey dress geeft je bij aankoop de gelegenheid om een jurk te kiezen. Vervolgens mag je kiezen waarnaartoe de jurk gestuurd wordt (Malawi, Zimbabwe, Liberia of Guatemala) en tot slot kun je er ook een persoonlijk briefje bij doen. Zijn jij en je kind er meteen weer aan herinnert hoe leuk delen en geven is :)

Een nadeel. Ze zijn niet goedkoop (best duur zelfs), maar geef toe: het zijn plaatjes. Bovendien 100% organic (o.a. wol of bamboe) en eerlijk gemaakt.

Naschrift: Patricia stelt heel terecht dat voor het bedrag wat het jurkje kost een kind in zo'n land een heel jaar naar school kan. Zij kan het weten, ze is in Gambia geweest. Lees erover in deze post waarin ze ook vertelt over de Stichting Toekomst Gambia waar je ook daadwerkelijk voor 125 euro een kind kan sponseren zodat het een jaar lang naar school kan, een uniform en een lunch krijgt. Ook een erg mooi initiatief! (zelfs zonder jurk ;))

3 opmerkingen:

Joslyn Oppenheimer zei

These dresses are gorgeous, but they are so pricey. I just wish they were a bit more affordable. In this economic market, it's hard to part with that kind of money!!! Great find though.

Patricia zei

Leuke jurkjes, maar belachlijk duur.
Voor het geld van een jurk, waar ze zo weer uitgegroeid zijn, kan zo'n kind een heel jaar naar school, eten of andere belangrijke dingen.

Patricia zei

Och Hinke, ik sta er van te kijken!
Lief dat je het erbij hebt gezet :)
Ik zag vandaag bij Guusjes Appeltaart, ook een ander mooi project staan ;)