Ijswoensdag 30 september 2009



Plaats: thuis
Tijd: 20.15 uur
Soort ijs: zelfgemaakte frambozen-yoghurtijs met een spekje (zo'n roze met gele)


Hippe schoenen winnen!!



Livie & Luca is een jong Amerikaans merk kinderschoenen opgericht door drie moeders die zochten naar comfortabele, mooie en betaalbare kinderschoenen. Via hun site verkopen ze deze waanzinnig soepele, leren schoenen met klittenband sluiting. En de schoenen zijn bovendien ozo hip en leuk om te zien.

Ook hippe kindervoeten? Livie & Luca stelt een paar schoenen naar keuze beschikbaar om te winnen. Dus: laat een reactie achter, na 11 oktober maak ik de winnaar bekend.

Niks gewonnen, geen verdriet. Wanneer je "kleinezaken15off" invult bij je bestelling krijg je 15% korting. (korting is niet geldig bij sale-items en niet in combinatie met andere aanbiedingen)

Taarten om blij van te worden


In Utrecht zit de winkel van Petra Achtien: de Tafel van 18.

Hier kun je alles kopen om de mooiste taarten en cupcakes te maken. Maar je kunt er ook taart eten, of meenemen voor een speciale gelegenheid. En je kunt er zulke vrolijke taarten leren maken.

Hierboven mijn taart. Och! Wat ben ik trots ! Isis heeft al een taart besteld voor haar verjaardag, of eigenlijk 2: een prinsessentaart en een Nijntje-taart. Bakken moeder! :)

Als je zelf wilt bakken (met of zonder workshop), vind je hier alvast het recept voor het biscuitdeeg met fruitvulling. Het recept komt uit het boek wat Petra heeft geschreven Taart om blij van te worden. Datzelfde boek wordt ook gebruikt in de cursus taartenmaken die zij vanaf november gaat geven bij de TELEAC. Nog meer recepten en tips voor taarten en cupcakes vind je hier.

Pippi-trui


Ook zonder Pippie erg leuk deze trui.

Gemaakt van 55% rami-45% katoen. Rami is een natuurlijke stof die doet denken aan linnen. Rami is gemaakt van brandnetel en wordt vaak vermengd met katoen voor het maken van kleding. Prikt niet, is wel warmer dan katoen.

Letterboek op maat


Ga kijken in haar winkel. Verbaas je. Laat je inspireren. Van mijn part koop je er wat :)

Op maat gemaakte stoffen letterboeken waarin de naam van een kind gespeld wordt. Maar dan erg grappig. En mooi bovendien!

Nog meer om te zien op haar blog.

High tea


Sweetfancy maakte dit kleed als cadeau voor de dochter van haar beste vriendin. Zo mooi! De koekjes zitten met klittenband vast en kunnen dus ook uitgedeeld worden. En dan die kleedjes!

Aangezien het mij waarschijnlijk een avond kost eer ik een vilten koekje heb gemaakt, denk ik dat Isis het met een tafelkleedje op de grond moet doen.

Zij maakte het trouwens in een avondje. Wat een vrouw!

Fiep Westendorp




Bij de Fieb webwinkel zag ik de allerliefste pluche Pom en Pim knuffels (zie Pom hierboven).

Onder het merk Fiep®amsterdam worden in de webwinkel producten verkocht met als basis de illustraties van Fiep Westendorp.

De winst die gemaakt wordt met de verkoop van de Fiep-producten komt volledig ten goede aan de Fiep Westendorp Foundation. Deze Stichting heeft als voornaamste doel vreugde te brengen in het leven van vooral die kinderen, die daarvan wel iets extra’s gebruiken kunnen.

Nog lang geen Halloween


Klopt: het is nog lang geen Halloween. Laat staan carnaval.

Maar Isis vindt toch elke dag geschikt om zich te verkleden. En voordat ik een van bovenstaande verkleedpakken heb gemaakt, is er ook weer zo'n tijd voorbij. Ik ben namelijk niet echt een snelle of ervaren handwerkster. En mijn moeder is zo druk, die durf ik het niet te vragen...

Voor het geval een van jullie ook maar in iets op mij lijkt qua planning en ervaring: allebei de kostuums vond ik op de blog The Purl Bee. Het patroon voor de margriet vind je hier, die van het konijn hier. Wanneer je nu begint, heb je vast rond carnaval een konijn of margriet rondlopen. Carnaval 2010 of 2011, dat zijn details.

Ik denk dat ik Isis ga overtuigen de margriet te kiezen ;)

Met gympen is niks mis


Ok, ik kan enorm oh-en-ah-en van een paar schattige, ouderwetse, leren schoentjes. Die waarvan na een paar keer dragen de neuzen kaal worden, maar daar worden ze eigenlijk alleen maar leuker van.

Maar dat wil niet zeggen dat ik een paar hippe gympen niet kan waarderen. Integendeel!

Bij X-Kds verkopen ze verschillende merken kindersneakers, onder andere van Vans, het verantwoorde Keep Company en Etnies. Dit laatste merk heeft een slim "Grow with me"-passysteem; een extra uitneembaar 1,5 mm stukje foam, waardoor je schoen 2 maten heeft.

Bij de schoenen staan, behalve de Europese maten, ook de maat van de schoen in centimeters van vermeld. Handig bij het bestellen.

Maar het meest fijne aan de site is eigenlijk het artikel wat ze online hebben geplaatst uit het Parool, "Kindervoetenfabels". Conclusie van het artikel: wij laten ons gek maken, met Crocs en gympen is niks mis en een gezonde kindervoet heeft helemaal geen stevige, dure schoen nodig. Mooi!

Ijswoensdag


Nu het officieel herfst is, is het ook zo goed als afgelopen met de ijsjes. Misschien nog een boomstammetje met kerst, maar daar houdt het dan ook mee op. Treurig! Arme kinderen!

Vandaar. Met de start van de herfst ook de start van een nieuwe blog & fotoproject: Ijswoensdag. Stap in, doe mee en eet ijs!

Bij voorkeur op woensdag.

Post hier je bijdrage:

Herfst is weer gekomen


Herfst - herfst - herfst is weer gekomen
daar komt de wind, hij schudt aan alle bomen
alle bladeren vallen, de takken worden kaal
we trekken onze jassen aan alle-maal
(T. Zaat)

Jassen aan, sjaal om en wanten aan: de herfst is weer officieel begonnen.
(de wanten koop je in de Etsy-winkel van Qute)

Een appel voor de juf en een gehamerde kaart

Isis haar juf is morgen jarig.
En een juf krijgt een appel, dat weet iedereen. Dus we trokken er een van het iele boompje hier en knutselden er een kaart aan.

Voor de kaart 'stempelden' we nieuwe-stijl met bladeren en bloemen. En een hamer.

Het idee pikte ik hier vandaan. In die beschrijving wordt gewerkt met aquarelpapier, maar aangezien we dat niet in huis hadden deden we het met gewoon knutselpapier. Werkt ook, maar ik kan me voorstellen dat het op aquarelpapier een intensere print achterlaat.

Isis vond het hameren ontzettend stoer en leuk om te doen. Samen blaadjes verzamelen dat kent ze nu wel ;)

Op de rollerband


1-0 voor het platteland, dit weekend dan.

Isis was niet af te slaan van de transport-band-glijbaan van machinefabriek Vimabo. Het hilarische concept wordt op maat gemaakt. Net als de rekstok trouwens.

Het speelgoed ligt voor het oprapen



Het speelgoed ligt voor het oprapen. Letterlijk.

Voor de site van Martha Steward zijn ze gaan straatjutten. Met bovenstaande dominospel als resultaat. Te leuk!

Meer moois om zelf te maken en te vinden bij deze perfecte huisvrouw:


Puur



Een webwinkel vol met prachtig (houten) speelgoed en kleren gemaakt van zijde, eco-katoen en wol. Puur.

Puur Speelgoed en Puur Goed om precies te zijn.

Je kunt er terecht voor de vrolijke retro kleding van Duns Sweden. En voor een mooi ouderwets waterketeltje, voor in de speelkeuken. Voor die waanzinnige appelboom van hierboven. Of voor een waterdruppel labyrinth.

Maar ook lekker zacht en warm ondergoed van wol of zijde kun je hier kopen. En dat is een stuk minder oubollig en kriebelig dan het klinkt. Wel warm en behaaglijk.

En met een warm hemd kunnen al die hippe shirts -die nog in de kast liggen, maar waar straks eigenlijk een trui overheen moet- toch de winter door gedragen worden.

De boom in!


Aanstaande zaterdag 19 september is het de Nationale Appelplukdag. Niet alleen kijken en plukken, maar ook sap maken, appels schieten en veel meer andere activiteiten staan er bij de verschillende boomgaarden op het programma. Op de website van Nederland Bloeit vindt je een lijst met deelnemende bedrijven.

Ook bij sommige kinderboerderijen en stadsboerderijen kun je de aankomende tijd appels plukken. In Utrecht bijvoorbeeld in de oude hoogstamboomgaard van stadsboerderij Koppelsteede.

En als je dan geen appel meer kunt eten, kun je er altijd nog iets moois mee maken! Patricia van de inspirerende blog Potje Thee maakte de mooie appelprint van de foto hierboven.

Yogo yogo

In plaats van de Teletubbies: samen yoga doen en meer knuffelen.

De BBC zegt met het kinderprogramma Waybuloo een “filosofie voor een gelukkig leven” te bieden. Het programma legt de focus op de emotionele ontwikkeling van de kleine kijker.

In elke aflevering worden de kinderen getransporteerd naar een magisch land dat “Nara” heet. Daar wonen de “Piplings”, kleine wezentjes die in staat zijn liefde (De Li: roze), wijsheid (Nok Tok: blauw), geluk (Yo Jojo: aapje), fantasie (Lau Lau: paars) en harmonie te tonen in hun zoektocht naar "Waybuloo"

Samen met de Piplings doen de kinderen yogo, oftewel yoga. Simpele oefeningen die makkelijk thuis na te doen zijn met je peuter of kleuter.

Klinkt misschien zweverig, maar dat is ook de bedoeling: aan het einde van een aflevering zweven de Piplings in hun gelukzalige staat "Buloo".

Ook zweven? Hier vind je een aantal Waybuloo yogoposes uitgelegd, met begeleidende foto's. En op Youtube zijn verschillende afleveringen te bekijken.

Meer fishermanspants!


Voor Isis bestelde ik vorig jaar een broek naar Thais fishermans pants-model. En alhoewel de broek niet goedkoop was geweest, hebben we er nog steeds enorm veel plezier van. Het is een luchtige broek, ideaal ook bij warm weer. En aangezien je zelf de taille bepaalt, kan de broek ook een paar maten mee, erg fijn.

Bij Fishermanspants.nl verkopen ze niet alleen dit model broeken voor kinderen (ongeveer € 15,-), maar ook voor volwassenen (ongeveer € 20,-). Erg fijn voor de yoga, of voor op de bank, of voor elke dag en ook als je zwanger bent. En aangezien je zelf de taille bepaalt gaat de broek ook in een volwassen-model een aantal maten mee :)


Voor vintage prinsessen


En voor retro piraten.

Het Britse merk Their Nibs maakt baby- en kinderkleding met een knipoog naar de jaren '50, '60 en '70. Naast sprookjesachtige jurken en overhemden met piratenprint verkopen ze geweldige pyama's, regenjassen en de verzorgingsproducten van Cowshed.


Here Comes Science



Kwam toevallig dit filmpje tegen op YouTube. Behalve dat het een heel aanstekelijk liedje is, is de video geweldig mooi gemaakt. Het komt van de educatieve cd/dvd Here comes science van They Might Be Giants.

Meer wetenschap, voor iets oudere slimmerikken misschien:


De Powers of Ten is een project van de ontwerpers Ray en Charles Eames (ja echt, dat zijn dezelfde als deze). Gemaakt naar een idee van Kees Boeke (en die ken je misschien weer hiervan!)

Ikea-rammelaar, het vervolg

Beste Eloleo,

Wat onzettend leuk om te zien dat de Ikea je idee heeft opgepikt! Zijn de doe-het-zelf pakketten voor een Fabler-rammelaar ook in de maak? ;) Succes met meer mooie dingen maken, ik blijf kijken!

Liefs,

Hiskia

Oishi-M


Via Skout

Een skinny jeans voor je kind. Maar dan wel een kinderlijke. Waar in bewogen kan worden. En waar nog plaats in is voor een luier. Ook voor een ouderwetse katoenen luier. Oja, in het model is ook rekening gehouden met een paar groeispurts. En met warme buikjes en ruggetjes.

Oishi-m is Japans voor 'Yummy Mila' en Mila is dan weer de dochter van Oishi-m ontwerpster Fiona Willersdorf. In haar ontwerpen gebruikt ze veel jeans, maar ook bijvoorbeeld vintage kimono's.

De prijzen in de webwinkel zijn in Australische dollars. Maar inclusief verzendkosten betaal je voor zo'n hippe skinny jeans ongeveer € 37,-. Check even bij het GWK voor een meer precieze berekening. (en hou er rekening mee dat je eventueel 19 % belasting moet betalen over je aankoop).

Chalkboard Tee




Echt enorm leuk vind ik ze: Chalkboard Tee's. Krijt erop los. Op je eigen shirt.

Geweldig idee, toch?

Ze versturen ze nu ook naar Nederland.

Thuiskapper



Omdat ik het eigenlijk niemand anders toevertrouw;
omdat het nog niet echt een heel echt kapsel hoeft te worden;
omdat het geld bespaart;
en omdat het nu nog wel heel weinig haar is, knip ik Isis haar haartjes zelf bij.

Mijn tactiek in het kort: afleiding in de vorm van tv of dvd is een must. En dan vervolgens het allemaal niet te serieus nemen en vooral doorknippen, want je tijd is beperkt. Probeer vooral geen rechte stukken te knippen, maar verdeel het haar in verticale plukken om vervolgens ook verticaal te knippen. En ik knip Isis in bad om na het knippen alle haartjes af te spoelen.

Op Youtube vindt je verschillende filmpjes met uitleg om zelf je kind zijn haar te knippen. Bijvoorbeeld van deze Amerikaanse kapper die een dvd heeft uitgebracht met de hilarische titel "No more bowls". Het enige nuttige filmpje in het Nederlands wat ik kon vinden was deze.

Een kleine investering in de vorm van een kappersschaar is wel noodzakelijk trouwens. Dat knipt echt veel fijner. Meer geld uitgeven? Ook erg handig en online te koop "Het Kinderknipboek".


Renn Rad



Erg slim idee en stoere uitvoering: Renn Rad. Een loopfiets die je om kan bouwen naar een echte fiets met trappers.

Verkrijgbaar bij onder andere Blitzz4Kidzz en 't Mannetje.

Berenmutsje van soja, bamboe en katoen

Voor een vriendin die zwanger is, haakte ik dit mutsje. Maar wat is het een klein mutsje geworden! Zou dat wel kloppen? Zijn pasgeboren baby's echt zo klein? Ik ben het helemaal vergeten...

Het is naar een gratis patroon van Squishy Chocolate. Erg fijn voor een beginner zoals ik: het patroon is er ook in het Nederlands.

Ik heb haar advies opgevolgd en draad gebruikt van Lana Grossa Biosoja. Het is een mix van soja, katoen en bamboe. Superzacht. Voor de rest ben ik misschien iets minder nauwgezet geweest met het opvolgen van het patroon. Het zou kunnen dat ik 1 of 2 steken extra heb gezet. Of minder.

Voor wie wel het mutsje wil, maar niet van het haken is: ze zijn ook te koop in de Etsy-winkel van Squishy Chocolate.

Nog goedkopere Zootjes

Nog goedkoper dan deze. Namelijk € 9,99. Bij de Albert Heijn. In de winkel wel te verstaan want online bij Albert kon ik ze niet vinden. Ze worden verkocht onder de naam "HopKido by Zootjes".

En, en, en: geen Zootjes, wel leren slofjes. Boumy's. Gratis en voor niks. Bij 2 pakken Huggies.

Is dit even een crisis-proof-dagje vandaag?!

Bladerenfeest

Het is bladerenfeest vandaag. Niet officieel, maar Isis vond het tijd voor een feestje. Het was ook wel weer een tijd geleden.

Dus maakte we, met behulp van de lamineermachine, een bladerenkrans. En aten M&M's.

Het volgende feestje moeten we iets beter voorbereiden: dan moeten we zeker deze chocoladekoekjes proberen!


Leander kinderstoel - en meer - met korting


In Utrecht woonden we op 50 m2. Geld uitgeven voor spullen waar ik me dagelijks aan zou ergeren omdat ze in de weg zouden staan zag ik niet zitten. En we zouden snel verhuizen. Toen Isis 6 maanden was kochten we daarom voor €12 de Antilop van Ikea. En daar waren we enorm tevreden mee.

Tot nu.

Isis is 2 jaar en weegt ruim 10 kilo. Het is onhandig om haar in en uit haar stoel te tillen. Maar ook erg onnodig, want ze kan al zoveel zelf. Op de creche klimt ze bijvoorbeeld zelf uit haar kinderstoel, een Tripp Trapp van Stokke. En hoewel ik die stoel niet de mooiste vind (en hij is duur!), ik zie de lol er wel van in.

Dus ik ging het internet op om een goedkope Tripp Trapp te zoeken. En vond die in Duitsland, bij Skandic. Maar behalve goedkope Tripp Trapps zag ik daar ook de Leander kinderstoel: wat een mooie! Alle voordelen van de Tripp Trapp: hij groeit mee, stimuleert de zelfstandigheid, kan aan elke tafel, noem maar op. Maar dan is de Leander-stoel mooier. En, en, en: hij wipt heel zachtjes als je erop zit!!

Wel ietsje duurder is die. Maar om dat goed te maken krijgen de eerste 150 klanten bij Skandic 5% korting wanneer ze de volgende code gebruiken bij hun bestelling: baw-chea-aza. Ook geldig als je een Stokke-stoel koopt trouwens, of iets anders. Wat dan ook.

120 Nijntjes!

Nijntje, die dit jaar 54 jaar werd, heeft haar 120e boek! Nijntje en Opa Pluis namen het eerste exemplaar deze week in ontvangst. Het boek "Een cadeau voor opa Pluis" is vanaf 8 september te verkrijgen. Om dit 120e boek te vieren is er op de website van Nijn een wedstrijd: knutsel, net als Nijn, een cadeau voor jouw opa of oma. Het inzenden kan zowel per post als digitaal.


Als je deze Nijn of een ander kinderboek wilt kopen, kijk dan even bij Zoekkinderboek.nl. De winst van de op deze site verkochte boeken gaat namelijk geheel naar goede doelen zoals Stichting Sam, Duchenne Parent Project en Jantje Beton. Met het kopen van een kinderboek maak je dus zonder moeite een extra kind in Nederland blij.