Make a worldVoor veel Amerikanen is dit boek de handleiding voor al hun kindertekeningen geweest. Het tekenboek "Make a world" van Ed Emberley is simpel, maar zo geweldig praktisch en mooi.

Met maar een paar simpele figuren illustreert hij stap voor stap in dit boek hoe je -bijna alles- tekent. Op zijn website vind je een paar voorbeelden.

Bol.com verkoopt het tekenboek voor nog geen 7 euro.

(Er wordt trouwens gewerkt aan een documentaire over het boek. Op de website van Make a World The Film kun je ook jouw Ed Emberley-geinspireerde tekening inleveren. Misschien schop je het wel tot "Artist of the day"!)

KleurenIsis is niet meer te stoppen met kleuren.

Gratis kleurplaten om je best op te doen, vind je bijvoorbeeld hier:

En een kleine verzameling doodle sheets.

(Oja, en zij verkoopt goed gereedschap.)

Fijn weekend!

Winnen: ScruffyDog schoenen!!


Australisch, handgemaakt, goeie kwaliteit en betaalbaar. En, en, en: ozo hip en te winnen!

Om een paar ScruffyDog schoenen te winnen laat je hieronder een reactie achter. Wanneer je aandacht besteed aan ScruffyDog op je eigen blog of website verdubbel je je winkansen. Meedoen kan tot en met 23 februari 2010.

Niets aan het geluk overlaten? Bestel zelf een paar ScruffyDogs. De verzendkosten naar Nederland liggen tussen de $18.70 en $26.40 Australian Dollar. (Daarmee komt de totaalprijs van een paar schoenen inclusief verzendkosten ongeveer op € 50,- /€ 55,-).

Bestellingen kunnen gedaan worden per mail naar info@scruffydog.com.au. Zet in de mail het model en kleur van de gewenste schoen, evenals de lengte van het voetje van je kind. De mensen van ScruffyDog kunnen je dan helpen bepalen welke maat je nodig hebt, met daarin nog wat extra groeiruimte. De meeste modellen hebben een gemiddelde wijdte, 'medium' zoals zij zelf zeggen. (Mocht je trouwens denken dat de voeten van je kind speciale schoenen vereisen dan raden zij je aan naar eerst naar een professional te gaan voordat je schoenen online besteld.)

Arme jongens

Genoeg moeders van jongens in blogland. Zij bijvoorbeeld, of zij, vergeet haar niet en zij heeft er ook een stel. Maar al het leuks is toch vooral gericht op meisjes. Met af en toe een stoere uitschieter zoals hier.

Dana van Dana Made It en Rae van Made by Rae zijn een serieus offensief begonnen: Celebrate the BOY! Tutorials, patronen (bijvoorbeeld van het shirt van hierboven), online winkels, blogs, alles wat interessant is voor jongens-moeders verzameld.

Want jongens komen nu eenmaal in de beste families voor :P

(Via Eloleo)

Hippo Valentine's Day

Voor op de valreep of voor volgend jaar: deze beestachtige Valentijnsgroet van Design Mom. Via haar site vindt kun je de kaarten in 2 formaten downloaden. Zo leuk!

Fijne weekend!!

Appeltjes van oranjeIedereen hier is snotterig, dus er wordt heel wat fruit gegeten om erger te voorkomen. En al komen er al wat meer pitten in en smaken sommigen echt al minder lekker, wij kunnen de kistjes mandarijnen echt nog niet laten staan.

Op Appartment Therapy kwam ik deze geweldige mandarijnen-olielampjes tegen. Ik vind ze zo leuk!

(Hier en hier nog meer mandarijnen-pret. En nog simpeler: je er natuurlijk ook een snor van maken. Daar heeft Isis heeft altijd de grootste lol om.)

Ijswoensdag 10 februari 2010

Geen druivendag dus...!

Maak en herstel


Vorig jaar zag ik ze bij Hip en Hot: de mooie t-shirts van Maak en Herstel.

Simpel design, gecombineerd met een slimme pasvorm (een elastische hals, dus geen gemor en getrek meer!) en sprekende applicaties.

En ook erg fijn: Maak en Herstel houdt opruiming, 40% korting (de verzendkosten zijn $11 AUD, ongeveer €7,00 voor een shirt)

(GWK heeft een goeie koersconverter om de actuele prijzen te berekenen)

Nog even

Via Poppytalk vond ik deze tutorial van Chakra Pennywhistle. Zo eenvoudig & vast daardoor zo mooi.

Nog 5 nachtjes slapen (en dan is mijn lief ook jarig :))

Dress me

Via Kiind:
Dressme is: hip, handgemaakt en hergebruikt.

Uit oude kledingstukken zijn nieuwe baby- en kinderkleren gemaakt. Binnenkort verkoopt Dressme ook slaapzakken en dekens.

Ijswoensdag 3 februari 2010Jamaican Me Crazy met kiwi & mandarijn: lekker :)

Maar deze mandarijnensorbet was met het oog op die vrolijk oranje gevulde kist op mijn aanrecht eigenlijk veel toepasselijker geweest. (misschien volgende week?)

Knipjes

Er zwerven op het internet vreselijk veel tutorials voor deze zogenaamde aligatorclips rond. Ik twee versies geprobeerd; die met behulp van een lijmpistool en een versie met dubbelzijdige tape. Die laatste is verreweg de simpelste. (voor de strikjes & andere extra versiering is een lijmpistool trouwens wel weer handig)

(Wist je trouwens dat de Xenos van die leuke linten verkoopt...?)

Andere handleidingen voor mooie clipjes:

(Of je koopt je mooie clipjes gewoon hier)

Studio de winkelStudio de winkel is een simpele en strakke webwinkel met unieke meubels, accessoires, kleding, speelgoed en boeken.

Mijn favorieten: het Kapitein Winokio cd-boek, de Colour-in dress van Berber Soepboer en de communicator pleisters met Swarovski kristallen (voor de echt zielenpieten).

Mama je make-up

'Mama... mag ik make-up?'

Serieus, dat vraagt mijn 3-jarige Isis! En nee: natuurlijk mag ze geen make-up. Maar net-als-of zou wel mogen. Als het niet allemaal van die troep was.

Whoops Bunny is gemaakt van alleen natuurlijke ingrediƫnten, kleurrijk en in een vrolijke kinderlijke verpakking. Zeker geen troep dus, maar leuk voor bij de verkleedkist of een theepartijtje :)

Verkrijgbaar bij Shak Shuka.